PBT – Progressing Ballet Technique

Progressing Ballet Technique, is een nieuwe les op ons rooster.

Progressing Ballet Technique (PBT) is een innovatief programma ontwikkeld door Marie Walton-Mahon. Zij is een Australische (ex-)danseres en heeft met veel passie en toewijding dit programma ontwikkeld.

Progressing Ballet Technique of afgekort PBT is ontworpen om leerlingen te helpen de juiste spieren te leren gebruiken die belangrijk zijn voor de ballettechniek. Denk hierbij aan de spieren voor het correct uitdraaien van de benen, spieren voor de houding (rompstabiliteit) en de armen.

In de les wordt gewerkt met materiaal als een grote fit bal, een kleine pilatesbal en/of een dyna band/elastische band om zo diepere spieren te trainen en de ballettechniek te verbeteren.
Door verschillende oefeningen wordt het spiergeheugen getraind om in de balletles op een juiste en veilige manier de bewegingen uit te kunnen voeren.

Het dans lichaam wordt sterker en soepeler en de houding en ballettechniek verbeteren. Ook andere dansstijlen als moderne dans en jazzdans hebben baat bij deze training. Daarnaast wordt er gewerkt aan flexibiliteit door stretches en kan er gericht worden gewerkt aan het voorkomen van blessures. Deze les is dus ook goed voor het herstel en weer in training komen na een blessure!

Deze methode is ter ondersteuning van de Balletlessen. Daarom is er bij deelname een vereiste van één balletles/dansles in de week. De lessen zijn opgedeeld in 2 leeftijdsniveaus
Dus in het kort:

PBT training:

  • Verbetert (controle over) de uitdraai
  • Verbetert spiergeheugen
  • Rompstabiliteit
  • Verbetert de flexibiliteit
  • Algeheel sterker lichaam
  • Vermindert de kans op blessures