Kledingvoorschriften

DANSKLEDING TIJDENS DE LES

Het dragen van de juiste danskleding is voor de leerlingen essentieel om goed te kunnen bewegen. Goede dansschoenen zijn ook belangrijk om onnodige blessures te voorkomen. Voor de docenten is het van groot belang zodat zij de juiste correcties kunnen geven. Tevens zorgt het dragen van dezelfde danskleding & schoenen in de les voor rust en eenheid in de les.

KLEDINGVOORSCHRIFTEN

ADV 1 & 2 kleuterlessen – Vrije keuze balletpakjes, maar wel met roze panty en roze balletschoentjes (stretch canvas) met kruislinks elastieken (te koop aan de balie) (geen verkleed/turnschoenen.)

Klassiek ballet jeugd – Het Officiële zwarte balletpak (alleen te koop in ons winkeltje), roze balletpanty en roze balletschoentjes (stretch canvas) met kruislinks elastieken (te koop aan de balie) (geen verkleed/turnschoenen)

Klassiek ballet Volwassenen – Balletpak met panty & balletschoenen (te koop aan de balie) Géén Yoga/fitness outfits met flitsende kleuren etc!

Jazz Jeugd – Het Officiële zwarte balletpak (alleen te koop in ons winkeltje), zwarte panty zonder voet + kort dansbroekje en zwarte Jazzschoenen zonder veters (te koop aan de balie)

Modern Jeugd – Het Officiële zwarte balletpak (alleen te koop in ons winkeltje), zwarte panty zonder voet + kort dansbroekje en moderne teenstrings/voetjes (te koop aan de balie)

Streetdance Jeugd – T-shirt (géén blote buik) met een zwarte sportbroek/legging of een korte dansbroek en schone streetdance schoenen/sneakers

Tap Jeugd – Zwart shirt/balletpak, zwarte dansbroek/legging en Tapschoenen

Overige Volwassen lessen (Modern, Jazz, Show musical) – Bij voorkeur een (zwart) balletpak of strak zittend shirt met zwarte legging, panty of dansbroek en goede ballet/Jazzschoenen . Géén Yoga/sport outfits met flitsende kleuren etc!

Hip Hop – Vrije keuze goed passende danskleding en SCHONE schoenen welke NIET buiten gedragen is.

SIERADEN

Tijdens de lessen is het niet toegestaan om sieraden, grote oorbellen, kettingen etc. te dragen, want dit kan voor ongelukjes leiden. Het allerbeste is om je sieraden thuis te laten, want dan kan je ze ook niet vergeten in de danszaal 😉

HAAR

Voor de kinderen die op Ballet zitten is een Balletknot verplicht, dus zorg ervoor dat het haar (liefst thuis al) in een nette knot zit.

Bij alle andere dansen moet het haar ook vast zitten, dus stop altijd wat extra elastiekjes in je tas.

PROEFLES KLEDING?

Als je voor het eerst komt voor een proefles, dan hoef je nog niks te kopen, maar trek dan gewoon nette sportkleding aan (liefst zwart) en je kunt voor een proefles altijd even vragen naar een setje leenschoenen. Neem ook altijd wat sokken mee, want sommige dansvormen kun je prima op sokken proberen. Mocht je je na een geslaagde proefles willen inschrijven, dan kun je aan de balie ook informeren naar de benodigde kleding en schoenen voor de les.

VERKOOP DANSKLEDING

Het dansatelier heeft een eigen danskleding winkel, waar alle benodigde kleding & schoenen verkrijgbaar zijn. Je kunt gewoon binnenlopen en advies vragen om balletschoenen, jazzschoenen, balletpak, jazzbroek, panty’s, sneakers te passen en kopen.

VERKRIJGBAAR IN ONZE SHOP

  • BALLET SCHOENEN
  • JAZZ SCHOENEN
  • STREETDANCE SCHOENEN
  • TAP SCHOENEN
  • BALLET PANTY’s (roze met voet, spitzen of zwart zonder voet)
  • BALLETPAK KINDEREN  (zwart in alle maten en Roze in maat 4/5 jarige)
  • BALLETPAK VOLWASSENEN (Verschillende modellen in de kleur zwart maat XS,S,M,L,XL)
  • KORTE DANSBROEK (zwart in alle maten)
  • TEENSTRINGS voor moderne dans in alle maten
  • T-SHIRT – TRUIEN – VESTEN