Ierse dansles

Ook bij Het Dansatelier Den Haag! IERSE DANSLESSEN én ook schoenen bij ons verkrijgbaar in onze winkel:

  • IERSE DANSSCHOENEN (Harde “JIG” shoes & Zachte “Pumps”)

Nadat Riverdance de show liet zien in 1993 tijdens het Eurovisiesongfestival is deze prachtige dansvorm ook in Nederland niet meer weg te denken. Daarom is deze dansstijl nu te volgen bij Het Dansatelier!

Ierse dans is een traditionele dansvorm die kan worden verdeeld in groepsdansen, showdansen en wedstrijddansen. De showdansen zijn wat moderne dansen en de wedstrijddansen zijn traditioneel.

Groepsdansen; het woord zegt het al, zijn dansen die je met elkaar danst, meestal in koppels. Het gaat hierbij om de figuren die je maakt.

Wedstrijd dansen zijn meestal solodansen. Je danst alleen op je eigen niveau.
Bij solodansen gebruik je twee verschillende soorten schoenen; harde schoenen en zachte schoenen.

Zachte schoenen, deze schoenen maken geen geluid en worden meer gebruikt voor ‘’hoge’’ sprongen.
Met de harde schoenen maak je de tapgeluiden.

Wat doen we in de les?
In de danslessen komt alles aan bod, we dansen zowel groepsdansen, showdansen en solo dansen. Ook wordt er gewerkt aan techniek op moderne en traditionele muziek. Bij de solodansen werk je op je eigen niveau onderverdeeld in graden. Diverse dansen zijn: Reel, Slip jig, Single, jig, Light jig (zachte schoenen dansen) en Treble jig, Hornpipe, Treble reel en Setdansen (harde schoenen dansen).

In de les trainen we ook voor eventuele deelname aan wedstrijden. Natuurlijk verliezen we gezelligheid en samenwerking niet uit het oog, dit staat centraal in onze les!

Wil jij de nieuwe Michael Flatley of Jean Butler worden of sta je te popelen om eens een proefles te doen, kom gewoon een keertje langs!

Heb je ook de juiste ierse schoenen nodig? Deze hebben wij gewoon te koop in ons winkeltje, dus vraag er gerust naar.

  • IERSE DANSSCHOENEN (Harde “JIG” shoes & Zachte “Pumps”)